Siapa nak bonus?

hahaha….amacam tajuk kali ni? Bonus! Biasanya bila hujung tahun jer, ramai antara kita cerita pasal bonus..dapat atau tak bonus, berapa bulan bonus? nak buat apa dapat bonus kali ni? Tak kurang juga yang sumpah seranah, maki majikan sebab tak declare bonus untuk pekerja-pekerja mereka. Ada juga yang sibuk ambil tahu orang lain punya bonus…Company ni bagi 3 bulan, company ni bagi 6 bulan, company sekian bagi 15 bulan…tak adil? hehehehe…setiap orang ada rezeki masing-masing…so, bersyukur dengan apa yang ada yaa…

haa! tu intro jer, sebenarnya entry kali ni tak ada kena mengena dengan bonus yang majikan bayar tiap-tiap hujung tahun tu, pasal bonus tu, rezeki korang lah yer…aku nak cerita pasal bonus lain…ni cerita pasal bonus bila korang kekal sihat!! Bestkan? kalau sakit bill spital dibayarkan, kalau sihat korang dapat bonus sehingga RM500/year.ย  Sape nak bagi kan?

Bagaimana nak dapat bonus ni? Bonus ni di beri kepada pemegang Medical Card PRUhealth & Takaful health dari Prudential. Medical Card ini bertindak membayar bil korang bila masuk spital, tetapi kalo korang sihat dan tak guna kad ni, korang boleh dapat No Claim Bonus (NCB). Haha, yg pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi yg selalu bagi alasan, “rugi laa ambil medical card, kalo tak guna..duit burn ajer” boleh laa ambil sekarang, duit dah tak burn, boleh dapat bonus lagi…..Selain tu, Medical Card diplankan bersama-sama investmentlink, jadi anda akan ada saving sekali.๐Ÿ™‚

ok, takat tu jer aku nak share kali ni….kalau nak detail korang boleh laa tanya kat ruangan komen tu yer..lepas ni aku akan cerita detail lagi pasal Medical Card ni.

Bagi yang memang tengah mencari tu, boleh download dulu brochure yang ada untuk rujukan yer…klik laa gambo kat bawah ni untuk download brochure…

Our medical card

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nak bonus???? haaa, ni pun bonus gak! jom, ambil medical card….๐Ÿ™‚

Food for thought : when health is lost, something is lost;

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s