Monthly Archives: February 2011

Financiers get big bucks

KUALA LUMPUR: People working in the financial sector are the highest paid, according to a survey by Bank Negara. Deputy Finance Minister Datuk Donald Lim said this was revealed by an American consultant en-gaged in a minimum wage study. “The average income of those in the financial sector is 70% more than other professions including engineers, lawyers, accountants and doctors.

“I think I’m in the wrong sector,” he said, drawing laughter from those at the Malaysian Financial Planning Council’s Chinese New Year get-together yesterday. He also said the growth of the financial sector was expected to be a minimum 10% with the presence of foreign funds, bonds, and stocks.

Lim said the survey could help in drawing up strategies to in-crease the peoples’ income in line with the country’s stated goal to become a high-income nation by 2020. He described the Human Re-sources Ministry’s proposal for a minimum wage as a good idea.

“We are looking at implementing the minimum wage in the middle of this year,” he said.

“The Government is targeting to create 3.3 million jobs under the Economic Transformation Pro­gramme,” he added.

sumber : thestar online

p.s : haaa, so, sesiapa nak join financial fields ni..jom laa…Insurance pun salah satu bidang financial gak….jom!!!

Sign

PRUlink One

PRUlink One

Mencari plan insurans yang komprehensif? Yang memenuhi keperluan semasa korang? Memperkenalkan PRUlink One daripada Prudential. PRUlink One merupakan Insurans Berkaitan Pelaburan, yang mana selain mendapat perlindungan hayat, perubatan, korang juga akan menikmati simpanan.

Plan ni mmg sesuai utk semua peringkat golongan, korang baru habis belajar dan sedang mencari insurans pertama buat diri korang? Baru berkahwin dan ada komitmen kewangan yang tinggi? Ibu bapa yang merancang masa depan anak-anak? ataupun perancangan untuk persaraan? Prulink One adalah jawapan yang tepat utk korang.

Apa yang menariknya plan ni?

  • PRUhealth (Medical Card) – Kekal sihat, korang akan dibayar bonus! bestkan…
  • PRUmedic Overseas – Di samping perlindungan yang komprehensif untuk kemasukanke hospital dan perbelanjaan pembedahan di bawah pelan PRUhealth (Medical Card) korang, korang mempunyai pilihan untuk mendapatkan rawatan perubatan di luar negara untuk 5 jenis penyakit yang dilindungi di Singapura, Hong Kong dan China.

  • PRUmedic Auto Upgrade – dgn pilihan ni, plan korang akan diupgrade ke paras manfaat yg berikutnya selepas tahun ke-5 dan tahun ke-10 tanpa mengira keadaan kesihatan dan tuntutan perubatan yang dibuat sebelumnya.

Siapa yang boleh join plan ni?

Sesiapa yang berumur antara 17 tahun – 70 tahun pada hari lahir yang akan datang boleh join plan ni….

ok, buat entry ni aku just bagi Intro dahulu…Plan ni akan dibincangkan secara detail pada entry-entry yang akan datang….kalo korang nak brochure sila klik thumbnail kat bawah ni utk download……

Kalau ada apa2 nak tanya, just hit reply button yer….or boleh gak emel kat aku pada fadlihalim@prupartner.com.my nak call or sms pun boleh kat 012-6466654

For Quotation request, korang isi la form kat sini, Insya Allah aku akan emelkan quotation utk korang A.S.A.P…

ok, enjoy ur day….chow!!!

Food for thought : You don’t buy life insurance just because you are going to die, but because they are going to live, and living takes money!!!

Sign

Selamat Menyambut Maulidur Rasul

The name "Muhammad" in traditional T...

Image via Wikipedia

12 Rabiul Awal menjelma lagi, mari kita sama-sama menyambut Maulidur Rasul agar mengembalikan ingatan kita umat akhir zaman terhadap junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W. Dengan mengingatinya akan menambahkan lagi perasaan cinta kasih kepadanya serta mengenang, menghargai serta mengambil iktibar kisah suka duka perjuangannya..Insya Allah

Panel Hospital Prudential

Senarai disemak pada 1 Januari 2011
Kalo korang rasa2 image photo kat atas ni kurang clear dan  nak senarai penuh dalam bentuk PDF boleh download list hospital dengan klik logo PDF kat bawah ni….

wokey…takat ni dulu yer…Chow!

Sign


Panel Hospital PruBSN Takaful

Senarai disemak pada 17 Januari 2011.

Kalo korang rasa2 image photo kat atas ni kurang clear dan  nak senarai penuh dalam bentuk PDF boleh download dengan klik logo PDF kat bawah ni….

Takat ni dulu….chow!

Sign