Takaful Health : Medical Card sedia Bonus sehingga RM500/year

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! hehehe🙂

Entry ni nak cerita pasal medical card, ramai org yang aku jumpa selalu tanya aku soalan ni.. “Kalau ada medical card, tapi sihat..tak sakit..rugi laa bayar bulan-bulan” hahahahaha, sihat pun ada org rasa rugi….masa korang renew insurans kereta tiap2 tahun..tak de lak korang cakap “rugi laa renew insurans, tak accident pun!” haha..nak ke accident? nak ke sakit? Kita ada insurance dan takaful ni untuk persediaan juka sesuatu yg buruk berlaku, macam “sediakan payung sebelum hujan” tak pun tayar spare dalam keta tu, korang bawa dlm kereta hari-hari…ikutkan buat berat kereta jer, membazir minyak oooo…. tapi, kenapa kita still bawa tayar spare tu? sebab takut tayar pancit or bocor kan? haa, jadi paham-paham laa kenapa korang perlu Insurance or Takaful nie….

 

Keratan Akhbar berkenaan Bonus Takaful Health

ehh, membebel lak…aku nak cerita sikit jer pasal medical card hari ni…ni pasal yg korang dok keluh kesah tak dapat apa-apa kalo korang sihat kan….jadi sekarang dan ada medical card yang menyediakan bonus jika korang kekal sihat…jadi tak de laa rasa rugi lagi kan…🙂

Bonus ni di bayar mengikut plan medical card yang di ambil, bermula dari  minimum RM100/year sehingga maksimum RM500/year. Jadi bonus dah ada, kalau sakit bill dibayar….tunggu apa lagi? apa alasan lagi?🙂

Ni contoh medical card…tunggu apa lagi..segera milikinya….

 

Takaful Health

Takaful Health

kalo korang ada apa2 nak tanya pasal medical card ni, jgn segan2 hit reply….kalo rasa-rasa nak P&C korang emel kat aku fadlihalim@prupartner.com.my ok, semoga dapat manfaat la yer daripada sharing kali nie…..jumpa lagiiiii…..

Sign

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s