Category Archives: Family

Gong Xi Fa Cai………

Chinese New Year 2013-002Sign

Salam Maulidur Rasul 1434H

Maulidur Rasul 1434-001Sign

Bila korang dah tiada!

Kenapa korang kerja setiap hari? Dari hari Isnin, sampai laa Jumaat..kerja… kerja…kerja! untuk dapat pendapatan dan menyediakan yang terbaik untuk family…cari duit untuk simpanan pendidikan anak-anak, persediaan untuk persaraan, rumah impian dan macam-macam lagi…

Tapi apa yg akan terjadi pada family, jika pendapatan ni hilang tiba-tiba? Dah tentu akan menghadapi masalah kewangan yg meruncing..perbelanjaan isi rumah terganggu, outstandings loan, simpanan pendidikan anak-anak juga terhenti, perbelanjaan berubatan dan pelbagai lagi masalah kewangan akan datang menjelma…

Think seriously, nak biarkan family hadapi semua ni tanpa apa-apa persediaan? Nak biarkan family teruskan kehidupan dalam keadaan takut dan sentiasa risau? Nak tinggalkan bebanan hutang kepada family dan biarkan mereka menanggungnya? Atau biarkan mereka hidup dalam keadaan meminta-minta? Keputusan terletak dalam tangan korang…

“LOVE without guarantee is just an empty promise”  Korang boleh janji macam-macam dengan isteri dan anak-anak..nak beli itu…nak beli ini…nak hantar ke IPTA, nak beli rumah idaman..tetapi tu semua kalau korang ada bersama mereka, cam mana kalau korang dah tak ada? Adakah janji-janji ini masih terjamin dan mereka boleh teruskan hidup tanpa tekanan kewangan?

Cam mana nak menjamin kedudkan kewangan ni? Jawapannya life insurance or takaful…dgn persediaan korang dgn life insurance/takaful ni, with or without you…apa yg korang dah rancangkan Insya Allah akan berjalan seperti biasa..Life insurance/takaful enables you to keep your promise, create emergency fund, free ur family from worry and fear, bukankah yg sentiasa korang mahukan?

Jadi, untuk memastikan semua perancangan korang berjalan seperti yg dirancang sama ada korang ada atau tidak, sediakanlah perlindungan life insurance/ takaful segera. Pastikan simpanan sentiasa berjalan, dana pendidikan terjamin, living standard kekal seperti biasa, medical security ada…pinjaman-pinjaman semua boleh dibayar apabila korang tiada lagi disisi..Insya Allah.

Ok, takat ni dulu sharing aku….beringatlah sebelum kena! 🙂

“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta”

Sign

Back to school!!! Again???

Kembali ke sekolah? sekali lagi? hahahaha…tajuk gempak jer…memang kembali ke sekolah, tapi kali ni bukan aku yang sekolah, tapi mnghantar anak pulak. Selepas 12 tahun meninggalkan zaman sekolah, kali ini kembali semula ke sekolah untuk uruskan anak pulak…..My 1st doter masuk tahun 1 pada sesi persekolahan 2011 bermula pada 3 Januari 2011. So, this is 1st experience sending kids to school… 😉

Macam-macam ragam dapat dilihat pada 2-3 hari awal persekolahan ni. Seronok tengok ragam budak-budak, sambil-sambil tu, teringat pulak zaman-zaman sekolah dulu-dulu..hehehe…….

S.K KJ (1)

Menunggu Penempatan Kelas...

S.K KJ(1)

Dalam kelas

S.K KJ(1)

Waktu Rehat

Selamat memulakan sesi persekolahan 2011!!! 🙂

Happy New Year 2011.

Last sunset on 2010

Cahaya Matahari terakhir 2010

Salam Tahun Baru 2011,

2010 telah melabuhkan tirainya dengan meninggalkan pelbagai kenangan. Tahun Baru bermula dengan pelbagai keazaman untuk kehidupan yang akan datang. Buat semua pembaca mylovegifts Selamat Menyambut Tahun Baru 2011.