Category Archives: Medical

Contoh Tuntutan @ Claim 4

  • Kes : Prolapsed Piles
  • Warded : 3 hari (Prince Court Medical Centre)
  • Bil Hospital : RM5406.85 (Client claim medical benefit yg. disediakan majikan, Medical card client kekal 100%)
  • Elaun Wad & Surgery : RM900.00
Ringkasan Tuntutan/Claim

Ringkasan Tuntutan/Claim

Cheque

Cheque

 

 

Sign

 

Contoh Tuntutan @ Claim 3

Kes : Sakit tangan sebab jatuh.
Warded : Tidak (Pesakit luar sahaja)
Bil Rawatan : RM442.70

Client claim bil rawatan pesakit luar disebabkan kemalangan.

Tuntutan Bil Rawatan Kemalangan (Pesakit Luar)

Tuntutan Bil Rawatan Kemalangan (Pesakit Luar)

Sign

Contoh Tuntutan @ Claim 2

  • Kes : Demam
  • Wardedย  : 3 hari (Sime Darby Medical Centre)
  • Bil Hospital : RM1525.81 (Medical Card PRUhealth)
  • Elaun Wad : RM600.00
Cheque and Payment Summary

Cheque and Payment Summary

Sign

Contoh Tuntutan @ Claim 1

  • Kes – Acute Appendicities
  • Warded – 2 Hari
  • Bil Hospital – RM6700.00 (Client menggunakan manfaat insurans yg. disediakan oleh majikan, jadi limit medical card PruBSN Takaful masih 100% – Pantai Medical Centre)
  • Elaun Wad & surgery – RM1400.00

Image

Image

Sign

Takaful Health : Medical Card sedia Bonus sehingga RM500/year

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! hehehe ๐Ÿ™‚

Entry ni nak cerita pasal medical card, ramai org yang aku jumpa selalu tanya aku soalan ni.. “Kalau ada medical card, tapi sihat..tak sakit..rugi laa bayar bulan-bulan” hahahahaha, sihat pun ada org rasa rugi….masa korang renew insurans kereta tiap2 tahun..tak de lak korang cakap “rugi laa renew insurans, tak accident pun!” haha..nak ke accident? nak ke sakit? Kita ada insurance dan takaful ni untuk persediaan juka sesuatu yg buruk berlaku, macam “sediakan payung sebelum hujan” tak pun tayar spare dalam keta tu, korang bawa dlm kereta hari-hari…ikutkan buat berat kereta jer, membazir minyak oooo…. tapi, kenapa kita still bawa tayar spare tu? sebab takut tayar pancit or bocor kan? haa, jadi paham-paham laa kenapa korang perlu Insurance or Takaful nie….

 

Keratan Akhbar berkenaan Bonus Takaful Health

ehh, membebel lak…aku nak cerita sikit jer pasal medical card hari ni…ni pasal yg korang dok keluh kesah tak dapat apa-apa kalo korang sihat kan….jadi sekarang dan ada medical card yang menyediakan bonus jika korang kekal sihat…jadi tak de laa rasa rugi lagi kan… ๐Ÿ™‚

Bonus ni di bayar mengikut plan medical card yang di ambil, bermula dariย  minimum RM100/year sehingga maksimum RM500/year. Jadi bonus dah ada, kalau sakit bill dibayar….tunggu apa lagi? apa alasan lagi? ๐Ÿ™‚

Ni contoh medical card…tunggu apa lagi..segera milikinya….

 

Takaful Health

Takaful Health

kalo korang ada apa2 nak tanya pasal medical card ni, jgn segan2 hit reply….kalo rasa-rasa nak P&C korang emel kat aku fadlihalim@prupartner.com.my ok, semoga dapat manfaat la yer daripada sharing kali nie…..jumpa lagiiiii…..

Sign