Tag Archives: bonus

Takaful Health : Medical Card sedia Bonus sehingga RM500/year

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! hehehe πŸ™‚

Entry ni nak cerita pasal medical card, ramai org yang aku jumpa selalu tanya aku soalan ni.. “Kalau ada medical card, tapi sihat..tak sakit..rugi laa bayar bulan-bulan” hahahahaha, sihat pun ada org rasa rugi….masa korang renew insurans kereta tiap2 tahun..tak de lak korang cakap “rugi laa renew insurans, tak accident pun!” haha..nak ke accident? nak ke sakit? Kita ada insurance dan takaful ni untuk persediaan juka sesuatu yg buruk berlaku, macam “sediakan payung sebelum hujan” tak pun tayar spare dalam keta tu, korang bawa dlm kereta hari-hari…ikutkan buat berat kereta jer, membazir minyak oooo…. tapi, kenapa kita still bawa tayar spare tu? sebab takut tayar pancit or bocor kan? haa, jadi paham-paham laa kenapa korang perlu Insurance or Takaful nie….

 

Keratan Akhbar berkenaan Bonus Takaful Health

ehh, membebel lak…aku nak cerita sikit jer pasal medical card hari ni…ni pasal yg korang dok keluh kesah tak dapat apa-apa kalo korang sihat kan….jadi sekarang dan ada medical card yang menyediakan bonus jika korang kekal sihat…jadi tak de laa rasa rugi lagi kan… πŸ™‚

Bonus ni di bayar mengikut plan medical card yang di ambil, bermula dariΒ  minimum RM100/year sehingga maksimum RM500/year. Jadi bonus dah ada, kalau sakit bill dibayar….tunggu apa lagi? apa alasan lagi? πŸ™‚

Ni contoh medical card…tunggu apa lagi..segera milikinya….

 

Takaful Health

Takaful Health

kalo korang ada apa2 nak tanya pasal medical card ni, jgn segan2 hit reply….kalo rasa-rasa nak P&C korang emel kat aku fadlihalim@prupartner.com.my ok, semoga dapat manfaat la yer daripada sharing kali nie…..jumpa lagiiiii…..

Sign

Siapa nak bonus?

hahaha….amacam tajuk kali ni? Bonus! Biasanya bila hujung tahun jer, ramai antara kita cerita pasal bonus..dapat atau tak bonus, berapa bulan bonus? nak buat apa dapat bonus kali ni? Tak kurang juga yang sumpah seranah, maki majikan sebab tak declare bonus untuk pekerja-pekerja mereka. Ada juga yang sibuk ambil tahu orang lain punya bonus…Company ni bagi 3 bulan, company ni bagi 6 bulan, company sekian bagi 15 bulan…tak adil? hehehehe…setiap orang ada rezeki masing-masing…so, bersyukur dengan apa yang ada yaa…

haa! tu intro jer, sebenarnya entry kali ni tak ada kena mengena dengan bonus yang majikan bayar tiap-tiap hujung tahun tu, pasal bonus tu, rezeki korang lah yer…aku nak cerita pasal bonus lain…ni cerita pasal bonus bila korang kekal sihat!! Bestkan? kalau sakit bill spital dibayarkan, kalau sihat korang dapat bonus sehingga RM500/year.Β  Sape nak bagi kan?

Bagaimana nak dapat bonus ni? Bonus ni di beri kepada pemegang Medical Card PRUhealth & Takaful health dari Prudential. Medical Card ini bertindak membayar bil korang bila masuk spital, tetapi kalo korang sihat dan tak guna kad ni, korang boleh dapat No Claim Bonus (NCB). Haha, yg pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi yg selalu bagi alasan, “rugi laa ambil medical card, kalo tak guna..duit burn ajer” boleh laa ambil sekarang, duit dah tak burn, boleh dapat bonus lagi…..Selain tu, Medical Card diplankan bersama-sama investmentlink, jadi anda akan ada saving sekali. πŸ™‚

ok, takat tu jer aku nak share kali ni….kalau nak detail korang boleh laa tanya kat ruangan komen tu yer..lepas ni aku akan cerita detail lagi pasal Medical Card ni.

Bagi yang memang tengah mencari tu, boleh download dulu brochure yang ada untuk rujukan yer…klik laa gambo kat bawah ni untuk download brochure…

Our medical card

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nak bonus???? haaa, ni pun bonus gak! jom, ambil medical card…. πŸ™‚

Food for thought : when health is lost, something is lost;