Tag Archives: Haji

PruBSN Ummah – Plan Ilustration

Assalamualaikum w.b.t,

Sebelum ni aku dah buat entry introduction untuk Plan PruBSN Ummah (Plan Haji) ni, skang aku nak bagi ilustration bagi plan ni pulak.

Contoh yang aku gunakan kali ni, Lelaki berumur 3o tahun tidak merokok. Kelas pekerjaan 2. Lihat benefit-benefit dalam photo kat bawah :-

PRUBSN UmmahOk photo di atas menunjukkan benefit-benefit bagi perserta plan ni. Sumbangan bulanan hanya RM59.26 untuk tempoh 20 tahun.

Nak quotation khas berdasarkan umur dan kelas pekerjaan korang? Request quotation kat sini, tak pun korang boleh hit jer butang comment kat bawah ni kalau ada apa2 persoalan yer…..

ok, takat ni dulu….daaa!!!

Advertisements

PruBSN Ummah. Satu pelan yang memberikan anda tumpuan dalam persiapan rohaniah.

People's Choicehaaa, kali ni aku nak cerita pasal 1 plan baru oleh PRUBSN Takaful, iaitu PruBSN Ummah. Pelan ini akan membantu korang  mencapai hajat korang untuk memenuhi kewajipan yang dituntut oleh agama. Ia bukan sahaja melindungi dan menyediakan  simpanan pada masa depan, malah ia juga membantu korang sebagai seorang Muslim melalui ciri-ciri uniknya seperti Elaun Haji, Badal Haji, Manfaat Berganda dan Penulisan Wasiat Islam.

Sepintas lalu apa yang PruBSN Ummah tawarkan

Manfaat PruBSN Ummah

Apa yg ditawarkan...

Perlindungan

Perlindungan untuk korang...

Gambar-gambar kat atas tu sepintas lalu apa yg plan ni tawarkan. Sape-sape yang umur 19  – 60 tahun pada hari lahir yang akan datang, layak untuk sertai plan ini. Soalan biasa yang korang akan tanya, berapa kena bayar sebulan?  Sumbangan bulanan minimum adalah RM50. Walau bagaimanapun, sumbangan sebenar anda akan bergantung kepada  perkara-perkara ni :
• umur
• jumlah dan terma perlindungan
• status kesihatan
• jantina
• pekerjaan anda (jika berkenaan)
• kaedah pembayaran anda
• kekerapan pembayaran anda sama ada setiap bulan, suku tahun, setengah tahun
atau setiap tahun

kat bawah ni korang boleh tengok contoh ilustrasi sumbangan…

Berapa nak kena bayar bulan-bulan?

Ilustrasi sumbangan bulanan dan tahunan

Kalo korang nak baca lebih lanjut, korang boleh download brochure PruBSN Ummah kat sini  Klik untuk download

Kalo rasa-rasa nak tanya direct, hit jer button reply yer….

Yang rasa-rasa nak  quotation, isi borang kat sini...

Setakat ni dulu sharing untuk kali nie…