Tag Archives: Health

Medical Card @ Kad Perubatan

Hi, just a simple entry, Aku nak tunjuk medical card from Prudential dan PruBSN Takaful. Sila lihat photo kat bawah yer… 🙂

 

PRUhealth & Takaful Health
Prudential & Prudential BSN Takaful Medical Card
Takaful Health
Takaful Health Medical Card
PRUhealth
PRUhealth Medical Card

ok, ni laa Medical Card Prudential dan PRUBSN Takaful. Yang terbaru ialah PRUhealth untuk Prudential dan Takaful Health untuk PRUBSN Takaful. Kedua-dua medical card ni membayar bonus tanpa tuntutan jika korang kekal sihat setiap tahun, Jika sakit, bill hospital anda diuruskan.

Lain-lain info berkenaan Medical card ni akan dibincangkan dalam entry lain :). Kalau korang ada apa-apa nak tanya, jgn malu-malu hit reply… 🙂

ok….jumpa lagi…..

Sign

 

 

Siapa nak bonus?

hahaha….amacam tajuk kali ni? Bonus! Biasanya bila hujung tahun jer, ramai antara kita cerita pasal bonus..dapat atau tak bonus, berapa bulan bonus? nak buat apa dapat bonus kali ni? Tak kurang juga yang sumpah seranah, maki majikan sebab tak declare bonus untuk pekerja-pekerja mereka. Ada juga yang sibuk ambil tahu orang lain punya bonus…Company ni bagi 3 bulan, company ni bagi 6 bulan, company sekian bagi 15 bulan…tak adil? hehehehe…setiap orang ada rezeki masing-masing…so, bersyukur dengan apa yang ada yaa…

haa! tu intro jer, sebenarnya entry kali ni tak ada kena mengena dengan bonus yang majikan bayar tiap-tiap hujung tahun tu, pasal bonus tu, rezeki korang lah yer…aku nak cerita pasal bonus lain…ni cerita pasal bonus bila korang kekal sihat!! Bestkan? kalau sakit bill spital dibayarkan, kalau sihat korang dapat bonus sehingga RM500/year.  Sape nak bagi kan?

Bagaimana nak dapat bonus ni? Bonus ni di beri kepada pemegang Medical Card PRUhealth & Takaful health dari Prudential. Medical Card ini bertindak membayar bil korang bila masuk spital, tetapi kalo korang sihat dan tak guna kad ni, korang boleh dapat No Claim Bonus (NCB). Haha, yg pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi yg selalu bagi alasan, “rugi laa ambil medical card, kalo tak guna..duit burn ajer” boleh laa ambil sekarang, duit dah tak burn, boleh dapat bonus lagi…..Selain tu, Medical Card diplankan bersama-sama investmentlink, jadi anda akan ada saving sekali. 🙂

ok, takat tu jer aku nak share kali ni….kalau nak detail korang boleh laa tanya kat ruangan komen tu yer..lepas ni aku akan cerita detail lagi pasal Medical Card ni.

Bagi yang memang tengah mencari tu, boleh download dulu brochure yang ada untuk rujukan yer…klik laa gambo kat bawah ni untuk download brochure…

Our medical card

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nak bonus???? haaa, ni pun bonus gak! jom, ambil medical card…. 🙂

Food for thought : when health is lost, something is lost;