Tag Archives: Insurans

LIAM, NSTP beri pendedahan kepentingan insurans

KUALA LUMPUR: Persatuan Insurans Hayat Malaysia (LIAM) dan The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP), semalam bersetuju menjalin bekerjasama bagi memberi pendedahan kepada masyarakat berhubung pentingnya insurans dalam kehidupan mereka.

Kerjasama menerusi sumbangan artikel LIAM kepada tiga akhbar kumpulan NSTP iaitu Berita Harian, Harian Metro dan New Straits Times selama tiga bulan mulai April ini, bertujuan memberi pendidikan kepada masyarakat yang tiada insurans perlindungan seterusnya memudahkan mereka membuat pilihan terbaik.

Presiden LIAM, Md Adnan Md Zain, berkata hanya 41 peratus rakyat Malaysia mempunyai kesedaran perlunya perlindungan insurans manakala 11 juta lagi khususnya kaum Melayu, tiada insurans yang disifatkannya sebagai membimbangkan.

Justeru, kerjasama dengan NSTP itu diharap memberi pendedahan mengenai kepentingan insurans.

“Artikel disumbangkan mengenai perkara asas insurans, persoalan lazim serta kebaikan jangka panjang pelaburan insurans sekali gus mengikis pandangan negatif masyarakat terhadap keperluan memiliki insurans.

“Selain pemahaman terhadap insurans, pendekatan ini diambil sebagai garis panduan kepada masyarakat seterusnya meningkatkan jumlah pemegang insurans di negara ini,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas menghadiri perbincangan bersama pihak pengurusan kanan NSTP diwakili Pengarang Urusan Kumpulan, Datuk Zainul Ariffin Mohammed Isa; Pengarang Kumpulan BH, Datuk Mior Kamarul Shahid; Pengarang Kumpulan NST, Datuk Syed Nadzri Syed Harun dan Pengarang Eksekutif Rencana HM, Johari Mohd, di Balai Berita di sini, semalam.
Sementara itu, Zainul Ariffin, menyifatkan kerjasama itu dapat meningkatkan kesedaran, pengetahuan serta memberi manfaat kepada masyarakat mengenai kepentingan insurans menerusi kempen ‘Your friend for life.’

sumber : Berita Harian Online

Sign

Panel Hospital Prudential

Senarai disemak pada 1 Januari 2011
Kalo korang rasa2 image photo kat atas ni kurang clear dan  nak senarai penuh dalam bentuk PDF boleh download list hospital dengan klik logo PDF kat bawah ni….

wokey…takat ni dulu yer…Chow!

Sign


Masalah dengan Pengendali Insurans @ Takaful? apa yg korang perlu buat?

 

Bagaimana nak buat aduan?

Gambar hiasan

Dah beberapa kali ada org dok tanya aku…cam mana nak buat aduan kalo ada masalah dengan Insurans atau takaful..so, kali ni nak share pasal macam mana nak buat aduan pulak kalo2 korang tak puas hati dengan pengendali insurans atau takaful. (Minta di jauhkan laaa) hehehe….Apa yang perlu korang tau? apa tindakan yg perlu dibuat? nak contact siapa? kat sini aku nak share serba sedikit..Insya Allah…

Kalo korang ada masalah, nak buat aduan tentang produk atau perkhidmatan syarikat pengendali insurans atau takaful, atau tak puas hati dengan tawaran penyelesaian tuntutan, ada beberapa saluran yang boleh membantu utk selesaikan masalah korang sebelum hal ni sampai ke mahkamah.

Saluran Penyelesaian Aduan

  • Mula-mula skali korang cuba hubungi syarikat insurans atau takaful tersebut. Selesaikan dengan diorang dulu;
  • Kalau gagal atau tak berpuas hati dengan syarikat insurans atau takaful tu, kemukakan aduan korang kepada  Biro Pengantaraan Kewangan [Financial Mediation Bureau (FMB)] atau Bank Negara Malaysia (BNM) yang mengendalikan aduan tersebut secara percuma.
  • Bila buat aduan kat FMB atau BNM ni, jangan lupa sertakan sekali salinan surat keputusan syarikat insurans atau takaful tersebut.

Biro Pengantaraan Kewangan (FMB)

  • merupakan sebuah badan bebas yang ditubuhkan untuk menyelesaikan pertikaian yang timbul daripada polisi insurans atau sijil takaful secara percuma.
  • Sekiranya anda perlu menghantar aduan anda kepada FMB, ia mesti dilakukan dalam tempoh 6 bulan daripada tarikh keputusan muktamad syarikat insurans atau pengendali takaful.
  • Sekiranya FMB membuat keputusan yang berpihak kepada anda, syarikat insurans atau pengendali takaful mestilah mengikut keputusan tersebut

Jenis-jenis aduan yang diuruskan FMB

Bagi pertikaian berkaitan insurans, FMB akan mengendalikan semua pertikaian di antara penuntut dengan syarikat insurans atau pengendali takaful, yang tidak melebihi amaun seperti berikut:

  • RM200,000 bagi polisi insurans atau pelan takaful motor dan kebakaran.
  • RM100,000 bagi polisi insurans atau pelan takaful yang lain.
  • RM5,000 bagi kerosakan harta benda pihak ketiga.

Aduan yang tidak dikendalikan oleh FMB

  • Kes-kes yang melibatkan tuntutan melebihi amaun seperti dinyatakan.
  • Aduan yang melibatkan penentuan harga produk insurans/takaful dan isu pengunderaitan.
  • Kes-kes penipuan
  • Kes-kes yang telah atau sedang dirujuk kepada mahkamah atau penimbangtaraan.

Cam mana nak hubungi FMB?

Biro Pengantaraan Kewangan
Tingkat 25, Dataran Kewangan Darul Takaful
No. 4, Jalan Sultan Sulaiman
50000 Kuala Lumpur .

Tel : 03-2272 2811
Faks : 03-2274 5752
Email: enquiry@fmb.org.my

Bank Negara Malaysia (BNM)

Anda boleh mengemukakan aduan anda ke BNM sekiranya aduan itu bukan di bawah bidang kuasa FMB. Maklumat lanjut klik  disini.

Cam mana nak hubungi BNM?

BNMTELELINK
Jabatan Komunikasi Korporat
Bank Negara Malaysia
P.O Box 10922
50929 Kuala Lumpur

Tel: 1-300-88-LINK
Fax: 03-2174 1515
Email: telelink@bnm.gov.my

 

ok laa…setakat ni dulu yer..harap-harap dapat laa membantu

Sumber

Get your info here!