Tag Archives: PruBSN

Salam Maulidur Rasul 1434H

Maulidur Rasul 1434-001Sign

Advertisements

Best Takaful Operator (Asia) 2012

Best Takaful Operator-001

Best Takaful Operator

Sign

Contoh Tuntutan @ Claim 4

  • Kes : Prolapsed Piles
  • Warded : 3 hari (Prince Court Medical Centre)
  • Bil Hospital : RM5406.85 (Client claim medical benefit yg. disediakan majikan, Medical card client kekal 100%)
  • Elaun Wad & Surgery : RM900.00
Ringkasan Tuntutan/Claim

Ringkasan Tuntutan/Claim

Cheque

Cheque

 

 

Sign

 

Prudential BSN sales up 54pc

KUALA LUMPUR: Prudential BSN Takaful (PruBSN) the innovative and dynamic provider of shariah compliant financial solutions and protection today announced new business sales results for the first quarter 2011.

The company posted record sales of RM49.2million across all its business channels for the first quarter of 2011, up 54 per cent from the first quarter of 2010.

Encik Azim Mithani, Chief Executive Officer of PruBSN said, “What is really pleasing is that this is a broad based result with all of our channels – PAMB Agency, our Direct Agency and our Partnership Channel – performing very strongly and consistently.”

“I am confident that, with continued focus, we can maintain the strong performance through the year,” Encik Azim added, saying that the company is building on its performance in the first quarter of 2011 to reach its goal of being the number 1 Takaful operator in Malaysia.

This goal was met in the fourth quarter of 2010 when PruBSN beat out seven competitors in the local takaful industry to come out top by securing 33.5 per cent of the total Annual Contribution Equivalent (ACE) market share making it the number 1 Takaful operator in Malaysia in that quarter.

PruBSN’s regular contribution section also showed an even stronger market share of 42 per cent in the fourth quarter of 2010.

For the full year 2010, PruBSN’s market share stood at 23.3 per cent based on ACE, strengthening the company’s hold as the second largest takaful provider in Malaysia. – Bernama

Sumber : Business Times

Sign

Bila korang dah tiada!

Kenapa korang kerja setiap hari? Dari hari Isnin, sampai laa Jumaat..kerja… kerja…kerja! untuk dapat pendapatan dan menyediakan yang terbaik untuk family…cari duit untuk simpanan pendidikan anak-anak, persediaan untuk persaraan, rumah impian dan macam-macam lagi…

Tapi apa yg akan terjadi pada family, jika pendapatan ni hilang tiba-tiba? Dah tentu akan menghadapi masalah kewangan yg meruncing..perbelanjaan isi rumah terganggu, outstandings loan, simpanan pendidikan anak-anak juga terhenti, perbelanjaan berubatan dan pelbagai lagi masalah kewangan akan datang menjelma…

Think seriously, nak biarkan family hadapi semua ni tanpa apa-apa persediaan? Nak biarkan family teruskan kehidupan dalam keadaan takut dan sentiasa risau? Nak tinggalkan bebanan hutang kepada family dan biarkan mereka menanggungnya? Atau biarkan mereka hidup dalam keadaan meminta-minta? Keputusan terletak dalam tangan korang…

“LOVE without guarantee is just an empty promise”  Korang boleh janji macam-macam dengan isteri dan anak-anak..nak beli itu…nak beli ini…nak hantar ke IPTA, nak beli rumah idaman..tetapi tu semua kalau korang ada bersama mereka, cam mana kalau korang dah tak ada? Adakah janji-janji ini masih terjamin dan mereka boleh teruskan hidup tanpa tekanan kewangan?

Cam mana nak menjamin kedudkan kewangan ni? Jawapannya life insurance or takaful…dgn persediaan korang dgn life insurance/takaful ni, with or without you…apa yg korang dah rancangkan Insya Allah akan berjalan seperti biasa..Life insurance/takaful enables you to keep your promise, create emergency fund, free ur family from worry and fear, bukankah yg sentiasa korang mahukan?

Jadi, untuk memastikan semua perancangan korang berjalan seperti yg dirancang sama ada korang ada atau tidak, sediakanlah perlindungan life insurance/ takaful segera. Pastikan simpanan sentiasa berjalan, dana pendidikan terjamin, living standard kekal seperti biasa, medical security ada…pinjaman-pinjaman semua boleh dibayar apabila korang tiada lagi disisi..Insya Allah.

Ok, takat ni dulu sharing aku….beringatlah sebelum kena! 🙂

“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta”

Sign